Zo creëer je sterke content voor je blog

Zo creëer je sterke content voor je blog

Zo creëer je sterke content voor je blog

Er is tegenwoordig veel informatie beschikbaar over hoe je online geld kunt verdienen. Sommige zijn geweldig, maar aan andere tips heb je vrij weinig. In dit artikel delen wij een aantal nuttige strategieën om sterke content voor jouw blog te creëren.

Waarom je echt gebruik moet maken van het internet

Het internet is de afgelopen jaren een van de grootste marketinginstrumenten geweest en het wordt alleen maar groter. Dat weten we allemaal. Het aantal mensen dat op het net surft voor informatie groeit exponentieel. Als je geen gebruik maakt van deze markt, loopt je een enorm potentieel aan klanten mis.

Kwalitatieve content toevoegen aan blog

Tip: Creëer kwalitatieve inhoud

Het creëren van sterke inhoud is enorm belangrijk voor online succes.. Dit kan gedaan worden door artikelen te schrijven, ze in te dienen bij directories  of gewoon door te bloggen.

Het maakt niet uit welke vorm het aanneemt, zolang je maar kwalitatieve inhoud creëert die je lezers nuttig zullen vinden.

Bloggen is populair

Gebruik je nog geen blog om jouw bedrijf, producten en/of diensten te promoten? Dan mis je echt iets. Het is echt niet zomaar dat bloggen zo populair is geworden in de huidige online marketing industrie.

Maar laten we eerst eens kijken naar wat een blog is en hoe het jou kan helpen om jouw bedrijf te promoten.

Wat is bloggen?

Een blog is een online dagboek dat je op regelmatige basis creëert en bijwerkt. Je kunt schrijven over werkelijk elk onderwerp dat jou interesseert, van jouw persoonlijke leven tot jouw bedrijf.

Het mooie van een blog is dat het makkelijk op te zetten en bij te houden is. Wie een computer met een internetverbinding heeft kan meteen beginnen.

Deel gedachten en meningen

Deel jouw gedachten en mening

Een van de redenen waarom blogs zo populair zijn, is dat ze mensen in staat stellen hun gedachten en meningen met anderen te delen.

Blogs zijn ook een geweldige manier voor mensen om informatie te vinden over zowat elk onderwerp.

Mensen zullen vaak naar blogs gaan om informatie te vinden over iets waarin ze geïnteresseerd zijn. Dus wanneer je een blog over jouw bedrijf hebt, kun je mensen bereiken die geïnteresseerd zijn in jouw producten en/of diensten.

En juist dat maakt het zo belangrijk om goede content voor jouw blog te creëren.

Bloggen is interactief

Een andere reden waarom blogs zo populair zijn voor marketing is omdat ze interactief zijn. Wanneer je een blog plaatst, kunnen mensen er commentaar op geven.

Dit betekent in feite dat je een gesprek voert met andere mensen over jouw blog. Wanneer deze vorm van interactie gebruikt, ben je in staat om feedback van jouw lezers te krijgen en relaties met hen op te bouwen.

Bloggen voor promotie van bedrijven

Blogs voor promotie van bedrijven

Mensen zijn ook dol op blogs omdat ze ze gebruiken als een manier om hun bedrijf te promoten.

Bloggers kunnen over hun bedrijf schrijven en links naar hun websites opnemen. Dit betekent dat ze hun blogs kunnen gebruiken om verkeer naar hun website te genereren.

Hoe begin je met bloggen?

Er zijn vele manieren om te bloggen. Je kunt jouw eigen artikelen schrijven, of ghostwriters inhuren om het voor jou te doen.

Probeer eerst je eigen artikelen te schrijven. Als je echt niet weet hoe je het moet doen kun je altijd iemand anders betalen om het voor je te doen.

Het nut van trefwoorden

Zorg er voor dat jouw content veel goede trefwoorden bevat. Dit betekent dat ze trefwoorden bevatten die relevant zijn voor het onderwerp van het artikel.

Zorg er voor dat deze zoekwoorden deel uitmaken van de titel en verkeer naar jouw site brengen.

Publiceer elke week een artikel

Tip: Publiceer elke week blogs

Wie online succes wil boeken moet artikelen blijven schrijven. Sterke content is de basis van jouw succes. Door regelmatig nieuwe artikelen te publiceren haal je meer verkeer binnen. Maar hoe doe je dat?

Daar kunnen we een simpel antwoord op geven: bloggen. Bloggen is heel gemakkelijk, en kan in minder dan een uur gedaan worden. Zorg er voor dat je interessante berichten maakt en ze regelmatig post.

Tip: Krijg meer verkeer door e-books te publiceren

Een andere manier om meer verkeer naar jouw site te krijgen is het maken van eBooks. Dit zijn digitale boeken die mensen gewoon op hun laptop, pc of tablet kunnen lezen.

Bunde jouw blogs bijvoorbeeld samen in een eBook. Ebooks kunnen worden gemaakt met behulp van software zoals Microsoft Word, en vervolgens omgezet in PDF-formaat. Zodra dit is gedaan, kunt je ze verkopen aan andere mensen.

Toon jouw talent

Toon jouw expertise

Tot slot is een blog een geweldige plek om jouw expertise te laten zien. Wanneer je veel weet over een bepaald onderwerp, kun je jouw blog gebruiken om jouw kennis te demonstreren. Zorg er wel voor dat je jouw blog regelmatig bijhoudt, zodat lezers terug blijven keren.

 

Meer bezoekers door goede content

Meer bezoekers door sterke content?

Heb je veel goede content op jouw website staan? En zijn de blog-berichten minimaal 1000 woorden? De kans is groot dat jouw website veel bezoekers heeft. Bestaat jouw website al een aantal jaar? Dan kun je passief geld gaan verdienen met je website.

Door veel goede content op jouw website te hebben, komen er veel bezoekers. Wat je kunt met een website met bezoekers? Geld verdienen. Je kunt geld verdienen door display-advertenties en affiliate marketing.

Hoe krijgt jouw website meer bezoekers?

Je website kan meer verkeer krijgen door elke week één of meerder artikelen toe te voegen aan jouw website. Voeg je geen artikelen toe? Dan word je steeds lager gerankt in de zoekmachine. Het is dus belangrijk om regelmatig nieuwe artikelen te uploaden. Ook kun je social media aanmaken, en hierop jouw website promoten.

Social media is een makkelijke manier om meer verkeer naar je website te krijgen. Je kunt jouw website optimaliseren voor de zoekmachine. Dit kun je doen door regelmatig nieuwe content toe te voegen, de snelheid van jouw website te optimaliseren en te doen aan linkbuilding.

Wil je op een goedkope manier linkbuilden? Dan kun je het best zoeken naar een ‘linkpartner’. Een linkpartner is een persoon met websites in beheer. Je kunt een gastblog plaatsen op één van deze websites. De tegen prestatie? Hij mag een blog plaatsen op jouw website.

Dit is een eenvoudige manier om hoger te komen in Google.

Geld verdienen met je website (1)

Geld verdienen met je eigen website door sterke content?

Heb je sterke content aan jouw website toegevoegd? Dan komen er ook bezoekers op je website. Heb je bezoekers op je website? Dan kun jij hiermee geld verdienen. Hoe je hiermee geld kunt verdienen? Dat kan op verschillende manieren.

Affiliate marketing is één van de populairste manieren. Bij affiliate marketing promoot je producten van iemand anders. Wordt er een sale gemaakt via jouw link? Dan krijg je hier commissie voor. Hoeveel commissie je krijgt? Dat is afhankelijk van het product dat je promoot.

Bij online producten is de vergoeding hoger, dan bij fysieke producten. Op online producten zit meer marge. Dit geldt vooral bij cursussen en e-books. Het kost één keer tijd. Maar of je er 10 of 100 verkoopt? Dat maakt in de kosten niet uit. Er zijn verschillende affiliate netwerken waarbij jij je kunt aansluiten.

Conclusie

Conclusie – hoe belangrijk is sterke content voor jouw blog

We kunnen wel concluderen: goede content is cruciaal om gevonden te worden in de zoekmachine. Beschikt jouw website niet over goede content? Dan wordt deze ook niet gevonden. Heeft jouw website wel goede content? Waarschijnlijk heb je ook bezoekers.

Om goede content te kunne schrijven, kan het handig zijn om een onlinecursus te volgen. Wil je een goede tekstschrijver worden? En een succesvol blog? Dan kun je hiervoor een onlinecursus volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template