Wat zijn leads en hoe gebruik je ze

Wat zijn leads en hoe gebruik je ze?

Wat zijn leads en hoe gebruik je ze?

Ben je op zoek naar manieren om online geld te verdienen? Dan is er één ding dat je zeker zal helpen: leads. Wat zijn leads en hoe gebruik je ze? Lees snel verder voor het antwoord!

Wat zijn leads

Wat is een lead?

Een lead is een persoon die interesse heeft getoond in jouw bedrijf en er meer informatie over wil. Hij of zij wil misschien meer weten over jouw producten en/of diensten. Dat is goed nieuws.

Hij of zij is geïnteresseerd in wat je te bieden hebt en is bereid om actie te ondernemen. Daarmee is de kans op een verkoop aanzienlijk vergroot.

Waarom leads belangrijk zijn

Waarom zijn leads belangrijk?

Leads zijn het levensbloed van elk bedrijf. Sterker nog, zonder leads zijn er geen verkopen. Als je niet weet hoe u leads moet genereren, zult je nooit iets verkopen.

Zoals gesteld is een lead iemand die interesse heeft getoond in jouw product of dienst. Hij of zij kan jou website hebben bezocht, een formulier hebben ingevuld, jou hebben gebeld of een e-mail hebben gestuurd. Wat hij of zij ook gedaan heeft om op dit punt te komen: dit persoon is nu een lead.

Hoe genereer je leads?

Zodra je jouw leads hebt geïdentificeerd, moet je een strategie ontwikkelen om ze te bereiken. Er zijn verschillende manieren om leads te genereren.

Je kunt bijvoorbeeld een telemarketeer inhuren om uw lijst te bellen. In dat geval betaal je een vergoeding voor elk telefoontje. Of plaats een advertentie online, in de krant of in een tijdschrift. De bedoeling is dat mensen die lezen en jouw website bezoeken.

Leads generen door te Schrijven

Je zou ook artikelen kunnen schrijven. Ook dit is een goede optie omdat je er eel mensen mee kunt bereiken. Schrijf inhoudelijk sterke teksten op regelmatige basis. Een andere manier is om een lead generation bedrijf te gebruiken om gerichte bezoekers te sturen naar jouw website.

Abonnement leads

Leads door abonnement systeem

Leads kunnen van verschillende plaatsen komen, bijvoorbeeld van websites of fora. Je hoeft niet te vertrouwen op slechts één bron.

De sleutel is om manieren te vinden om consequent leads te genereren, zodat je altijd verkeer naar jouw site hebt. Een goede manier om dit te doen is door gebruik te maken van een abonnee service.

Dit is een systeem waarmee je de namen en e-mails van je abonnees kunt vastleggen en in de loop van de tijd een relatie met ze kunt opbouwen.

Leads door e-mails sturen

Wanneer iemand zich inschrijft voor jouw emaillijst, kunt je periodiek berichten naar hen sturen om hen op de hoogte te houden van ontwikkelingen rondom jouw producten en diensten. Dit zorgt er voor dat ze bij terug blijven komen omdat ze het gevoel zullen hebben dat ze deel uitmaken van jouw team.

Proefversie

Deel een gratis proefversie uit

Er zijn veel bedrijven die een gratis proefversie van hun dienst aanbieden. Probeer het ook eens uit voor jouw producten en/of diensgen. Nadat iemand het heeft uitgeprobeerd, kan hij of zij zich aanmelden voor een maandelijks bedrag.

Wat ligt jou het beste?

Dit zijn slechts enkele manieren om leads te genereren.  Doe onderzoek om uit te vinden wat jou het beste ligt. Leads maken deel uit van een marketingplan. Het opzetten van een goed plan is geen gemakkelijke taak, maar het is zeker mogelijk als je er moeite voor doet. De eerste stap is te begrijpen wat je met jouw marketing wilt bereiken. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wil je producten en/of diensten verkopen?
  • Wil je de bekendheid van jouw bedrijf vergroten?
  • Wil je klantenbinding opbouwen?
Marketingplan voor meer leads

Opstellen van een marketingplan

Dit zijn allemaal belangrijke vragen om jezelf te stellen. Zodra je deze vragen hebt beantwoord, kun je beginnen met het samenstellen van een marketingplan inclusief leadstrategie dat jou hopelijk helpt om je doelen te bereiken.

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen

Het is belangrijk op te merken dat elke bovenstaande methode zijn eigen set van voor-en nadelen heeft. Het plaatsen van advertenties in een lokale krant kost je bijvoorbeeld geld, maar je kunt er wel een grote hoeveelheid mensen mee bereiken. En wanneer je op zoek bent naar het genereren van leads op het wereldwijde web betaal je voor iedere klik.

Hoe worden leads gewerft?

Als je opzoek bent naar een passende hypotheek, moet je vaak gegevens invoeren om meer informatie te krijgen. Door je contactgegevens te delen en interesse te tonen in een dienst, word je een lead. Je contactgegevens worden in veel gevallen verkocht aan bedrijven die hypotheken aanbieden. En, het is dan zeer waarschijnlijk dat een dergelijk bedrijf contact met je opneemt, in de hoop dat je een klant wordt.

Waarde van een lead

Waarde van een lead

De waarde van een lead komt naar voren als men kijkt naar de kans op conversie en de verwachte winst. Dit noemt men de virtuele waarde van een lead. En, deze waarde wordt vaak gebruikt als basis om advertenties op af te rekenen. De ene lead is de andere niet. Toont iemand erg veel interesse, komt iemand goed door een BKR-toets, dan spreek men van een warme lead. Warme leads zijn veel meer waard dan koude leads.

Niet iedere lead is waardevol

Als je een bedrijf hebt, dan wil je natuurlijk alleen klanten die echt geïnteresseerd zijn en waarschijnlijk overgaan tot een aankoop. Helaas is dit niet altijd het geval, vele potentiële klanten kijken alleen maar rond en hebben helemaal niet de intentie om iets te kopen. Sommige hebben slechts een informatieve behoefte, ze proberen informatie in te winnen, zodat ze iets elders zo goedkoop mogelijk kunnen inkopen.

Leads, vroeger en nu

Leads, vroeger en nu

Vroeger ging de telefoon, en dan had je iemand aan de lijn die iets probeerde te verkopen. Dankzij het bel mij niet register worden nog maar weinig mensen op deze manier lastiggevallen.

Vroeger was het ook heel gewoon dat er werd aangebeld. Dan stond er een man voor de deur die een hypermoderne stofzuiger wilde demonsteren, en verkopen.

Ook deze manier om leads te winnen bestaat tegenwoordig bijna niet meer. Het is gewoonweg niet winstgevend om met een stofzuiger van deur naar deur te gaan, hopend op die ene klant. Tegenwoordig wint men leads voornamelijk volledig geautomatiseerd.

Stel dan iemand een website heeft over hypotheken. Op deze website kan je allerlei gegevens invoeren, en dan krijg je uiteindelijk het beste hypotheekadvies in je inbox.

Door al deze gegevens in te voeren, kan men zonder moeite achterhalen of je oprecht geïnteresseerd bent in een hypotheek.

Ook kan men dan zien of je überhaupt wel in aanmerking komt voor de gewenste hypotheek. Kom je in aanmerking, dan neemt een of meerdere hypotheekverstrekkers contact met je op. De website waarop je al je gegevens hebt ingevoerd, heeft van jou een lead gemaakt.

Verschillende soorten leads

Verschillende soorten leads

Een Marketing Qualified Lead (MQL) is een lead die heeft doorgeklikt en iets heeft ingevuld. Heel veel zekerheid dat het een goede lead is, heeft men nog niet. Een Sales Qualified Lead (SQL) is een lead die meer interesse heeft getoond in een product of dienst.

Hij of zij heeft bijvoorbeeld een vraag gesteld over de werking van een dienst of product. Het beste soort lead is een Product Qualified Lead (PQL).

Dit is een lead die al bekend is met een product of dienst. Hij of zij heeft bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een proefperiode, waardoor hij al bekend is met de dienst of het product.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template