Wat zijn de populairste cryptomunten?
Het cryptocurrency landschap is zeer divers. Bijna iedereen die met een muis en een computer kan omgaan, kan een nieuwe crypto aanmaken, een zogenaamde token.
Wie begrijpt hoe de blockchain werkt, kan een compleet nieuwe cryptocurrency met een eigen blockchain maken.
Hierdoor zijn er vele nieuwe vormen van cryptocurrency ontstaan, vele mensen maken hun eigen cryptocurrency. Maar, wat zijn momenteel de meest verhandelde en belangrijkste vormen van cryptocurrency?
- Zelf investeren in crypto?

De meest geliefde cryptocurrency
Er zijn momenteel meer dan 2.000 verschillende soorten cryptocurrency. De meeste zijn alleen te koop via DeFi apps. Zo is het mogelijk om via Pancakeswap coins en tokens te kopen die nergens te koop zijn.
Later in dit artikel volgt meer over nieuwe, kleine cryptocurrencies. Wat zijn de meest verhandelde vormen van cryptocurrency? En, welke crypto’s hebben veel potentie, op korte en lange termijn?

Bitcoin (BTC)
Zoals je waarschijnlijk al verwachtte is Bitcoin de meest verhandelde cryptocurrency. Het was de eerste cryptocurrency, en Bitcoin is toonaangevend voor andere cryptocurrencies.
Door de komst van Bitcoin is blockchain technologie doorgebroken. Dankzij de maker van Bitcoin, die bekent staat onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto, hebben wij nu een digitale munt die geheel los staat van banken.
Binnen een fiduciair monetair systeem wordt geld beheert door banken en andere financiële instellingen. Bij Bitcoin wordt geld beheert door iedereen die is aangesloten op de Bitcoin blockchain. Gaat het goed met de koers van Bitcoin, dan gaat het in bijna alle gevallen goed met andere altcoins.
Zakt de waarde van Bitcoin, dan heeft dit grote gevolgen voor vrijwel alle altcoins.
Je kan Bitcoin zien als de grootste boom in het crypto bos. Vangt Bitcoin veel wind, dan ondervinden altcoins vaak dezelfde zware wind.

Ethereum (ETH)
Ethereum is de tweede cryptocurrency. Met de naam Ethereum refereert men aan de ether blockchain.
Men noemt de munt daarom vaak Ethereum, maar eigenlijk heet de munt zelf ether. Eigenlijk werkt Ethereum net zoals Bitcoin, maar de blockchain van Ethereum biedt gebruikers veel meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om andere vormen van cryptocurrency te maken dankzij de Ethereum blockchain.
Maar, het is ook mogelijk om contracten en digitale bezittingen veilig uit te wisselen dankzij de Ethereum blockchain. Vele andere bekende vormen van cryptocurrency hebben geen eigen blockchain. Ze maken gebruik van de Ethereum blockchain.
- Zelf leren DayTraden?

Ripple (XRP)
Ripple is ontwikkelend, ondersteund door en verbonden aan banken. Het wordt daarom ook wel gezien als een establishment cryptocurrency.
Het aantal transacties is door de jaren heen enorm toegenomen. Het is zeer goed mogelijk dat Ripple uiteindelijk deel gaat uitmaken van het reeds bestaande traditionele betaalsysteem. Ripple heeft veel potentie en zal naar alle waarschijnlijkheid enorm toenemen in waarde.
Litecoin (LTC)
Litecoin wordt door velen gezien als de derde grote cryptovaluta. De makers hebben Litecoin ontwikkeld met de gedachte dat mensen deze digitale munt zouden gaan gebruiken als een alledaags betaalmiddel.
Litecion heeft een groot voordeel dat Bitcoin niet heeft, dankzij het P2P netwerk dat Litecoin benut, kunnen transacties veel sneller plaatshebben dan bij Bitcoin.
Polygon (MATIC)
Polygon is eigenlijk geen echte coin, Polygon maakt namelijk gebruik van de Ethereum blockchain en is dus een token, geen coin.
Polygon onderscheid zich van Ethereum, microbetaling binnen het Ethereum zijn zo kostbaar, dat de kosten hoger zijn dan de betaling.
Dankzij Polygon is het mogelijk om zeer kleine betalingen te verrichten zonder al te hoge transactiekosten. Hierdoor onderscheid Polygon zich van vele andere vormen van cryptocurrency.
Solana
Solana is een interessante cryptovaluta op lange termijn, maar ook op korte termijn is deze crypto zeer interessant.
Solana bestaat namelijk nog niet zo lang. Deze cryptovaluta richt zich met name op markten van decentrale financiën, ook bekend als Decentralized Finance (DeFi). De Decentralized Finance markt groeit als kool. Vele Decentralized Finance coins hebben gedurende het afgelopen jaar een enorme opmars gemaakt.
Solana is uniek, het is namelijk de eerste cryptovaluta die een Proof of History en een Proof of Stake gebruikt. Solana is onbeperkt schaalbaar en kan ontzettend veel transacties per seconde verwerken.

VeChain (VET)
VeChain kan interessant, op korte en op lange termijn. De use case van VeChain is fantastisch en richt zich op alle processen, de herkomst van producten en de logistieke routes. Grote bedrijven zoals BMW, Renault en Louis Vuitton doen zaken met VeChain en accepteren in sommige gevallen VeChain betalingen.

Nieuwe cryptocurrencies
Er komen dagelijks nieuwe cryptocurrencies uit. De meeste zijn gebaseerd op de blockchain van Ethereum en Binance Coin. En, veel potentie hebben ze niet. De makers beloven van alles, storten zelf enkele duizenden euro’s in de nieuwe crypto en geven redelijk veel geld uit aan marketing.
Ze hopen dat hun cryptovaluta door het dak schiet, waarna ze al hun coins verzilveren. En, dan blijft er een leeg getrokken cryptocurrency achter, waar niemand wat aan heeft. Safemoon is zo’n crypto, de makers zijn schatrijk geworden en zijn inmiddels bezig met de opvolger van Safemoon.
Maar, er zijn ook vele nieuwe cryptocurrencies die wel degelijk een glorierijke toekomst tegemoet gaan. Hoe vind je deze crypto?
Door op verschillende zaken te letten, maar dan blijft het nog een gok. Hoe laag staat een cryptovaluta?
Hoe ziet de whitepaper eruit? Hierin kondigen de makers aan wat zij van plan zijn met de crypto. Sommige willen letterlijk naar de maan, anderen beloven op een gegeven moment heel veel geld uit te gaan geven aan marketing, waardoor de crypto bekender wordt.
Pas erg op met whitepapers, staar je er niet op dood. Ze worden erg vaak gekopieerd. Er zijn online zelfs whitepaper generators, waarmee iedereen binnen een minuut een redelijk professionele whitepaper kan aanmaken.
Het is raadzaam om meerdere nieuwe cryptocurrencies te kopen na een goed en gedegen onderzoek. Stel dat je er tien koopt, en er maar eentje echt doorbreekt, dan heb je in elk geval je inleg terug.

Vreemde cryptocurrencies kopen
Nieuwe cryptocurrencies zijn niet te koop op grote exchanges. Maar, ze worden wel aangeboden op bijvoorbeeld pancakeswap, een gedecentraliseerde crypto exchange. Met Ethereum of Binance coin kan je daar nieuwe cryptocurrencies kopen. Hiervoor heb je wel een decentrale wallet nodig, zoals de Trust Wallet of MetaMask.
Conclusie
Voordat je wilt beginnen met investeren in cryptomunten, is het belangrijk om goed onderzoek. Maak nooit je bestelling op iemands anders mening. Doe altijd zelf je onderzoek.
Wil je meer weten over crypto en DayTraden?
- Wil je leren DayTraden?