Wat-is-linkbuilding-en-hoe-maak-je-er-een-succes-van

Wat is linkbuilding en hoe maak je er een succes van?

Wat is linkbuilding en hoe maak je er een succes van?

In dit artikel gaan we het hebben over linkbuilding. We bekijken we hoe je links naar jouw website kunt bouwen.

We zullen aspecten van linkbuilding behandelen, van de basis tot geavanceerde technieken. Dit artikel is dan ook een goede inleiding geven over wat linkbuilding is en hoe je het moet aanpakken. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Veel manieren om aan linkbuilding te doen

Voordat we beginnen willen we graag vermelden dat er vele manieren zijn om aan linkbuilding te doen. Sterker nog: het zijn er zoveel dat het verwarrend kan worden. Dit artikel zal slechts een paar methodes behandelen die voor de meeste mensen werken.

Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Laten we het eerst hebben over de betekenis van linkbuilding zelf. Dit is het proces van het bouwen van links naar jouw website.

Je kunt onder andere links krijgen van andere websites door artikelen te plaatsen op forums of in artikel directories of door reviews te schrijven op blogs.

Het doel van linkbuilding is om jouw website een hogere plek te geven in de zoekmachine rankings.

Waarom-het-slim-is-om-linkbuilding-te-gebruiken

Waarom moet je aan linkbuilding doen?

Er zijn verschillende redenen waarom je aan linkbuilding moet doen. Een daarvan is dat als je geen links hebt die naar je site verwijzen, je site niet hoog zal verschijnen in de zoekresultaten.

En een andere belangrijke reden is dat als je veel inkomende links hebt, Google je site belangrijker zal vinden dan sites met minder links.

Hoe doe je aan linkbuilding

Hoe doe je aan linkbuilding?

Er zijn veel verschillende methoden die je kunt gebruiken om aan linkbuilding te doen. Sommige methoden werken beter dan andere. Een greep uit de vele methodes die vandaag de dag bestaan:

  1. Artikel Marketing: Het schrijven en indienen van artikelen naar artikel directories is een van de beste methoden om links te krijgen. Artikelen zijn gemakkelijk te schrijven en in te dienen. Het enige wat je hoeft te doen is een artikel schrijven over een onderwerp dat gerelateerd is aan je website. Vervolgens dien je het artikel in bij de juiste directory.

2. Posts plaatsen op fora: Wanneer je berichten post op forums die gerelateerd zijn aan jouw website dan krijg je links terug naar jouw website. Het is echt simpel: je post een berichtje in een forum en laat een link naar je website achter in de handtekening.

  1. Bloggen: Blogs zijn een andere geweldige manier om aan linkbuilding te doen. Zodra je begint met bloggen is het je taak om links te krijgen naar je site. Zorg er alleen wel voor dat je inhoud goed is en dat je je blog regelmatig bijwerkt.

4. Gast bloggen: Als je een blog hebt dan kun je gastbloggen op andere blogs. Dit is een geweldige manier om links te krijgen omdat andere bloggers zullen zien dat je een mooie blog hebt en er misschien naar willen linken.

5. Social Bookmarking: Wanneer je op Twitter, Facebook, Pinterest of een andere site actief bent moet je beginnen met bookmarking jouw website op andere sites. Dit is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie en goed voor je pagina ranking in zoekmachines.

6. Sociale netwerken: Word lid van een sociaal netwerk zoals Instagram of Facebook en maak een fan pagina voor jouw website. Op die manier bouw je een community op én krijg je links naar jouw site.

  1. E-mail marketing: Het verzenden van e-mails naar een lijst van contacten is een andere linkbuilding methode die goed werkt. Dit is vooral handig als je al een mailinglijst hebt. Je moet periodiek e-mails sturen naar je lijst met contacten en daarin een link naar je website opnemen.

 

  1. Persberichten: Een persbericht is een geweldige manier om gratis publiciteit voor jouw website te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen om een persbericht te schrijven is een artikel schrijven over iets dat betrekking heeft op wat jij qua producten en/of diensten aan te bieden hebt. Dien het vervolgens in bij een persberichtenservice.

 

  1. Web 2.0 Sites: Web 2.0 sites zoals YouTube en Facebook zijn erg populair op dit moment. Gebruik ze om jouw website te promoten. Maak bijvoorbeeld een video over jouw producten en/of diensten en post het op YouTube. Maak een advertentie aan om reclame te maken om zoveel mogelijk views te creëren en om links terug te krijgen naar jouw site.

 

  1. Andere methoden: Er zijn andere methoden die u kunt gebruiken om uw links te bouwen. Denk bijvoorbeeld links kopen van andere websites, betalen om te worden opgenomen in een directory en nog veel meer. Kortom: de mogelijkheden voor linkbuilding zijn eindeloos!

Waar kan ik backlinks kopen?

Je kunt op verschillende websites backlinks kopen. Wij kopen onze backlinks via debacklinks.nl. Deze partij kan ik jullie ook zeker aanraden.

Zelf kopen wij al jaren backlinks via dit bedrijf. En een groot voordeel, de backlinks zijn goedkoop! En de kwaliteit is goed.

De backlinks van deze partij zijn allemaal Nederlands. Dus geen backlinks van Fiverr.

Veel startpagina’s staat vol met links uit het buitenland, hier schiet je vrij weinig mee op. En voor backlinks geldt: beter weinig goede links, dan veel veel slechte links.

Uiteindelijk komt kwaliteit altijd boven drijven.

Zoek je blog-links? Deze kun je aanschaffen bij linkpizza.com. Op linkpizza.com vind je van allerlei blog-links. Van websites met weinig bezoekers, tot website met méér dan 1 miljoen bezoekers per maand.

Op linkpizza vind je jouw ideale linkpartner.

Wat kost een backlink?

de prijzen van backlinks zijn erg verschillend. Voor sommige backlinks betaal je 1 euro, terwijl je voor een blog-link tot wel 500 euro betaalt. 

De prijs ligt vooral aan het aantal bezoekers per maand. Wil je een gastartikel op een website met 100.000 bezoekers? Dan zal je hier flink voor moeten betalen. 

Wil je simpele backlinks? Dan kan dit al vanaf 1 euro per link.

Wil je backlinks op een dochterpagina? Dan ben je nog goedkoper uit. 

Backlinks zijn dan al beschikbaar vanaf 80 cent.

De prijzen die je betaalt zijn erg verschillend en afhankelijk van het aantal bezoekers, de waardes en hoelang de pagina bestaat.

Websites die langer bestaan, kunnen meer geld vragen voor een backlink.

Deze websites hebben meer waarde voor Google.

Linkbuilding zelf doen of uitbesteden (1)

Linkbuilding: zelf doen of uitbesteden?

Linkbuilding kun je zelf doen. Je moet dan wel kennis hebben van zoekmachineoptimalisatie en de waardes van backlinks.

Je kunt het ook laten doen, dan ben je een stuk duurder uit. Vaak gebeurt het dan goed, maar er zijn ook onlinemarketing-bedrijven die slechte kwaliteit leveren.

Deze leveren startpagina’s met weinig bezoekers en een hoge spam. Dit kan ervoor zorgen dat er niks met de ranking gebeurt, of dat je zelfs lager in de zoekmachine resultaten komt.

Heb je verstand van online marketing? Dan kun je het zelf doen. Heb je geen verstand van online marketing? Dan kun je het, het best laten doen.

Conclusie

Conclusie: is linkbuilding belangrijk voor SEO?

Goede links zijn van levensbelangrijk wanneer je gevonden wilt worden in Google. Je kunt op verschillende manieren links vergaren. Gastbloggen is één van de populairste manieren.

Bij gastbloggen plaats je een artikel op iemand anders website. Vaak moet je hier voor betalen, maar je kunt ook gastbloggen ruilen.

Iemand mag dan een artikel plaatsen op jouw websites en jij op die van hem.

Backlinks kun je op verschillende platformen kopen. Wij gebruiken debacklinks.nl.

Wil je alles weter over linkbuilding? Dan kun je het best een online cursus volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template