Wat-is-gastbloggen

Wat is gastbloggen en waarom is het een effectieve marketingstrategie?

Wat is gastbloggen en waarom is het een effectieve marketingstrategie?

Gastbloggen is een belangrijk instrument geworden in het arsenaal van online marketeers.

Het is namelijk een eenvoudige en effectieve manier om de ranking van jouw site in zoekmachines te vergroten. Ook verhoogt het de bezoekersaantallen naar jouw site én kan het nieuwe leads voor jouw bedrijf genereren.

Wat is gastbloggen precies en waarom is het effectieve marketingstrategie?

Het-doel-van-gastbloggen

Wat is het doel van gastbloggen?

We vallen maar meteen met de deur in huis: er komt meer kijken bij gastbloggen dan je op het eerste gezicht zou denken.

Gelukkig hebben wij een aantal tips voor jou om het meeste uit je gastblogs te halen. Ten eerste moet je weten da gastbloggen niet een manier is om jouw producten en/of diensten te promoten.

Nee, het doel van gastbloggen is om relaties op te bouwen met andere bloggers en webmasters.

Het doel daarvan is dat zij hun lezers naar jouw website zullen verwijzen. Wanneer je gastblogging gebruikt als een middel om eigen producten of diensten te promoten, wek je waarschijnlijk ergernis bij lezers en zul je geen resultaten boeken.

Tip 1: Gebruik links

Vergeet niet dat jouw blog een bedrijfsmiddel is. Wanneer je artikelen schrijft over jouw branche dien je altijd links op te nemen die verwijzen naar jouw website.

Als jouw artikelen inhoudelijk goed genoeg zijn, krijg je al snel uitnodigingen om bij te dragen aan andere blogs. Daarnaast beginnen lezers jou te vertrouwen als een bron van waardevolle informatie.

Tip 2: Schrijf inhoudelijke en interessante artikelen

Schrijf inhoudelijk sterke en interessante artikelen. Dit lijkt misschien een voor de hand liggende tip, maar veel schrijvers doen het helaas niet.

Zorg ervoor dat je artikelen grammaticaal correct zijn en dat ze geen spelfouten bevatten. De beste manier om dit te doen is om iemand anders jouw werk te laten lezen voordat je het online plaatst.

Tip 3: Deel jouw blog op zoveel mogelijk sites

Stuur je artikelen naar zoveel mogelijk verschillende websites. Dit is precies wat gastbloggen is.

Kies voor een verscheidenheid van sites die relevant zijn voor jouw branche om de kans op acceptatie van jouw blogs te vergroten. Door verschillende artikelen op een groot aantal sites te delen vergroot je het lezerspubliek van jouw blog.

Gastblog-tips

Tip 4: Wees netjes en hou je aan de regels

Wees beleefd en vriendelijk wanneer je jouw blogs naar een andere partij stuurt.

Veel mensen gaan ervan uit dat als ze een artikel naar een blog sturen, ze gewoon hun gang kunnen gaan en het kunnen plaatsen zonder rekening te houden met de regels van de site zelf.

Het tegendeel is waar. Je moet respectvol zijn en ervoor zorgen dat je aan alle regels voor het plaatsen van artikelen voldoet.

Tip 5: Vraag toestemming om een ander artikel te mogen gebruiken

Wil je een blog van iemand anders gebruiken? Zorg ervoor dat je toestemming hebt van de blogger die eigenaar is van de blog voordat je je artikel plaatst.

Als je geen toestemming hebt overtreed je het auteursrecht en kun je in de problemen komen met de wet.

Zorg ervoor dat je de auteur van de blog de juiste credits geeft door een link naar zijn of haar website op te nemen. Wanneer je dit niet doet, loop je het risico in de juridische problemen te komen.

Tip 6: Vermijd promoties

Probeer te vermijden dat je artikelen schrijft die overdreven promotioneel van aard zijn.

De meeste bloggers zijn blij om gratis inhoud te ontvangen, maar ze willen niet dat lezers de indruk krijgen dat de blogger iets probeert te verkopen.

Wanneer je wel graag producten wilt promoten, moet je een affiliate marketing campagne opzetten en deze op jou blog promoten.

Tip 7: Bouw een goede relatie met je lezers op

Richt je tijdens het gastbloggen op het aanbieden van nuttige inhoud en zorg ervoor dat je een goede relatie met jouw lezers opbouwt.

Houd tenslotte altijd jouw statistieken in de gaten. Hoe vaak worden jouw artikelen bekeken en wat voor soort reacties krijgen ze?

Gebruik al deze bovenstaande tips om een effectieve blog- en marketingstrategie te creëren. Daarmee vergroot je de kans op een groter lezerspubliek en succes. En dat is wat je uiteindelijk wil, toch?

Voor-hoeveel-kan-ik-een-gastartikel-verkopen

Voor hoeveel kan ik een gastartikel verkopen?

De meeste ‘kleine’ blogers krijgen regelmatig de vraag of mensen een gastblog mogen plaatsen. Dit kan een informatief blog zijn, maar ook een review over een bepaalt product.

Schrijf je een review? Vaak mag je het product dan houden. Dit is meestal ter waarde van enkele tientjes.

Een review kan geplaatst worden bij websites met minimaal 1000 bezoekers. Wil je wel een review schrijven? Maar ben je niet geïnteresseerd in het product?  Dan kun je er ook een vergoeding voor vragen. Uiteindelijk is het jouw website.

Er zijn ook bloggers die het product houden en een vergoeding krijgen. Meestal zijn deze vergoeding erg laag, tenzij je een website hebt met enorm veel bezoekers.

Er zijn websites die 400 euro per gastblog vragen. Deze sites hebben meestal minimaal 100.000 bezoekers per maand.

Wat je precies voor een gastblog krijgt? Is vooral afhankelijk van de bezoekersaantallen.

Wil je beginnen met bloggen? Jouw website kun je dan het best maken met WordPress.

Wil je écht beginnen? Dan heb je hosting nodig. Dit kun je aanschaffen bij Argeweb.

Via welke platformen kan ik gastblogs verkopen?

In Nederland kun je gastblogs verkopen via hulc.nl en linkpizza.com. Dit zijn websites waar je grote bloggers vindt, maar ook kleine. Doordat je enorm veel websites vindt op beide platformen, zit er voor iedereen wel een website bij.

De prijzen zijn enorm verschillend. Op hulc.nl vind je een calculator. Deze rekent uit hoeveel je ongeveer voor een gastartikel kunt vragen.

Dus heb je geen enkel idee wat je moet vragen? Dan is de calculator een goede optie. Er zijn mensen die een blog aanbieden, maar je vindt ook mensen die méér dan 100 blogs hebben.

Wat is het beste verdienmodel voor bloggen?

Het beste verdienmodel voor de meeste blogs is affiliate marketing. Bij affiliate marketing promoot je producten van een ander bedrijf. Kopen mensen wat via jouw link? Dan krijg je hier commissie over. Hoeveel commissie je krijgt? Dat is afhankelijk van het product of de dienst die je promoot.

De meeste commissie krijg je op onlineproducten en diensten. Voorbeelden hiervan zijn onlinecursussen, e-books en software. Promoot je software? Dan krijg je vaak wederkerende commissie.

Zolang jouw aangebrachte klant, klant blijft, ontvang jij maandelijks commissie. Hierdoor kun je een passief inkomen genereren.

Kun-je-geld-verdienen-met-gastbloggen

Conclusie – kun je écht geld verdienen met gastblogs

Met gastblogs valt zeker geld verdienen. Vooral als jouw website veel bezoekers heeft. Heeft jouw website veel bezoekers? Dan kun je per gastblog een mooi bedrag plaatsen. Je hoeft zelf niks te doen, alleen maar het artikel plaatsen.

Wij kunnen wel concluderen gastbloggen is de moeite waard. Wil jezelf een blog maken? Dan kun je het best een online cursus volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template