Wat is een linkpartner

Wat is een linkpartner?

Wat is een linkpartner?

Ben je al enige tijd actief in de onlinewereld? Dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van de term “linkpartner”. Maar wat betekent het? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over linkpartners.

Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Om het begrip linkpartner te begrijpen moet je weten wat linkbuilding is. Laten we het daar eerst over hebben. Link building is een zeer belangrijk onderdeel van een online marketingstrategie.

Het is op twee manieren zeer nuttig. Ten eerste helpt het om het aantal links naar jouw website te vergroten. Ten tweede helpt het jou bij de zoekmachine optimalisatie (SEO).

Dit is een manier voor de zoekmachines om uw website te rangschikken en wordt gedaan door gebruik te maken van de zoekwoorden die mensen intypen in de zoekmachine.

Als er veel verkeer is op deze zoekwoorden dan zal de zoekmachine jouw site bovenaan in de resultaten plaatsen.

Links

Hoe gaat linkbuilding in zijn werk?

Er zijn veel verschillende methoden om links te creëren naar jouw website.

Deze omvatten het schrijven van artikelen, forum posten, het indienen van artikelen bij directories, persberichten schrijven en delen en nog veel meer. 

Je kunt ook andere methoden gebruiken om links op te bouwen. Plaats bijvoorbeeld opmerkingen op blogs. Blogs zijn tegenwoordig erg populair. Ze zijn doorgaans niet erg lang en lezen lekker weg. Reageer op de blogberichten van mensen die in dezelfde branche zitten als jij.

Of neem deel aan discussies of fora’s of start er zelf een over het onderwerp waarover je schrijft. Laat vervolgens een link naar jouw website achter in jouw handtekening.

Wees consistent en boek succes met linkbuilding

Als je eenmaal begonnen bent met het bouwen van links naar je website moet je dit op regelmatige basis blijven doen. Hoe meer links je hebt die naar je website verwijzen, hoe beter.

Hoe optimaliseer je jouw website

Hoe optimaliseer je jouw website?

De juiste website optimalisatie in combinatie met linkbuilding zorgt voor goede rankings in de zoekmachines.

Laten we daar verder op ingaan. Om succesvol te zijn met SEO moet je onder andere uitgebreid trefwoord onderzoek doen.

Neem de tijd uit te vinden welke zoekwoorden mensen typen in de zoekmachine wanneer ze op zoek zijn naar informatie met betrekking tot het onderwerp waar jij over schrijft op je website.

Gebruik zoekwoorden op jouw site

Nadat de zoekwoorden hebt is het tijd om ze in jouw artikelen te verwerken. Gebruik deze trefwoorden in jouw titels en inhoud. De trefwoorden moeten op zo’n manier worden geplaatst dat ze zinvol zijn. Doe je dit niet, dan zal de lezer niet op de link klikken en jouw website bezoeken.

Zoekwoorden in beschrijving

Gebruik ook zoekwoorden in de beschrijving van jouw website. De beschrijving is namelijk het eerste waar de zoekmachines naar kijken. Als je de keywords niet gebruikt in de beschrijving dan zullen de zoekmachines je website niet vinden en dat is natuurlijk erg zonde.

Partner links

Wat zijn partnerlinks?

Dit zijn slechts enkele van de methoden die je kunt gebruiken om jouw website te promoten.

Vergeet niet dat het belangrijk is om constant aan linkbuilding te blijven doen. Een linkpartner speelt daarbij een essentiële rol.

Dit is iemand die ermee heeft ingestemd om op zijn of haar website een link naar jouw website te plaatsen.

Dit kan bijvoorbeeld een banneradvertentie zijn of een e-maillink. Het maakt niet uit. Het punt is dat ze hebben ingestemd om dit te doen.

Waarom is een linkpartner handig

Wat zijn de beweegredenen van een linkpartner?

De vraag is wel: waarom zou een linkpartner een link naar jouw website plaatsen?

Daar zijn verschillende redenen voor. Zo kan hij of zij er zelf ook geld aan verdienen.

Daarvoor moeten we even kijken naar affiliate marketing.

Wanneer je op zoek bent naar affiliates om jouw product te promoten, kan een linkpartner een geweldige hulp zijn.

Hij of zij kan jou op weg helpen en andersom kun je hem of haar ook helpen met linkbuilding door het plaatsen van links op jouw site.

hoe vind je een linkpartner

Hoe vind je een linkpartner?

Allemaal leuk en aardig, maar hoe vind je nu een linkpartner? Er zijn gelukkig veel manieren om dit te doen. Een daarvan is Google.

Typ de naam van de persoon in en kijk wat er tevoorschijn komt. Dit wordt “organisch” zoeken genoemd. Een andere manier is gebruik te maken van een van de vele linkpartner directories die tegenwoordig op het wereldwijde web te vinden zijn.

Goede match is belangrijk

Belangrijk om te overwegen bij het gebruik van een linkpartner is of ze een goede match voor jouw producten en/of diensten zijn.

Als je hondentrainingsboeken verkoopt, vermijd dan bijvoorbeeld een linkpartner die gezondheidsproducten verkoopt. Je hebt geen match en daarmee voorkom je dat je tijd en geld verspilt.

Linkruil

Wat zijn de voordelen van het ruilen van links?

Door links te ruilen met andere websites, wordt jouw website beter gevonden. Zeker, als je gaat linken met websites die al lang bestaan en veel bezoekers hebben. Deze websites hebben al veel ‘vertrouwen’ van google.

Deze websites scoren vaak goed in de organische zoekresultaten. Het kan dus niet alleen handig zijn om hoger te komen in Google, het kan ook zijn dat er verkeer komt van de website waarop je een artikel plaatst.

Meestal moet je hiervoor betalen, maar sommige bedrijven doen ook aan linkruil. Je ruilt dan links, en hoeft niks te betalen. Dit is meestal zo, soms wordt er door één partij wel kosten in rekening gebracht.

De ene link is meer waard, dan de ander. Hierdoor kan het zijn dat je bij moet betalen. Er zijn verschillende platformen in Nederland waar je links kunt kopen.

Waarom is het ruilen van links goed voor de vindbaarheid?

Door links te ruilen, indexeert Google jouw URL op meer websites. Hierdoor bouw je het zogenaamde ‘SEO-web.’

Je websites krijgt hierdoor meer vertrouwen, daardoor word je hoger gerankt in Google. Zie je meteen resultaat naar linkbuilding? Nee, dat kan wel even duren. Meestal kun je de eerste resultaten zien na 6 weken.

Voor het totale resultaat zichtbaar is, ben je méér dan een jaar verder. Zoekmachineoptimalisatie en linkbuilding zijn dus voor de lange termijn.

Staat jouw website eenmaal goed? En heeft jouw website voldoende content? Dan wordt nieuwe content ook automatisch beter gevonden.

Voor het schrijven van blogs geldt de 80/20 regel. 20% van de artikelen, zorgen voor 80% van het verkeer.

Wil je een blog schrijven? Dan raden wij aan om minimaal 1200 woorden te gebruiken. Vooral als het blogs zijn die nog jaren gevonden moeten worden.

In een bericht van 1200 woorden kun je veel informatie geven. Hierdoor is de kans groter dat je gevonden wordt.

Met welke websites moet ik links ruilen?

Je kunt het beste links ruilen met websites die veel bezoekers trekken. Hierdoor weet je zeker dat google de website redelijk goed vindt. En de waardes van de website goed is. Zijn er veel bezoekers?

Dan kan dit ervoor zorgen dat er ook meer bezoekers komen op jouw website. Er zijn mensen die doorklikken naar jouw artikel.

Hierdoor kun je één keer een piek krijgen in de bezoekersaantallen. Uit eindelijk is het gewoon belangrijk om online gevonden te worden. Linkbuilding is belangrijk om jouw website te optimaliseren voor de zoekmachine.

Conclusie

Conclusie

Als je dit artikel gelezen hebt, weet je precies wat ‘linkpartner’ is. Hierdoor kun je verder werken aan jouw website.

Het belangrijkst is dat ruilt met websites met bezoekers. Deze links zijn vaak duurst, maar zijn het meer dan waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template