Droppshipping

Wat is dropshipping en welke voor- en nadelen heeft het?

Wat is dropshipping en welke voor- en nadelen heeft het?

Dropshipping is een term die wordt gebruikt om het proces van de verkoop van producten via een derde partij te beschrijven.

Dit wordt gedaan in online winkels die zelf geen inventaris hebben. Bij dropshipping fungeert de webshop eigenaar als tussenpersoon voor het product. Hoe werkt dropshipping en welke voor- en nadelen heeft het? Lees snel verder voor het antwoord.

Wat-is-dropshipping

Wat is dropshipping?

Dropshipping werkt vrij simpel. In een webshop promoot je bepaalde producten. Wanneer iemand iets in jouw webshop koopt, neemt een ander bedrijf het versturen voor zijn rekening.

Jij doet alleen de promotie. Het is een geweldige manier om online geld te verdienen omdat je niet hoeft te maken over logistiek en/of klantenondersteuning.

Hoe-vind-je-een-goede-dropship-leverancier

Hoe en waar vind je goede dropshipping diensten?

Er zijn veel bedrijven die dropshipping diensten aanbieden. Sommige zijn meer betrouwbaarder dan anderen.

Het is daarom verstandig om reviews over dropshipping goed door te lezen. Daardoor krijg je een goed beeld van een bedrijf. Heb je een geschikte dropshipper gevonden? Neem dan contact op om het een en ander te bespreken.

Online en offline contact met bedrijven

Nadat je een account hebt aangemaakt, dien je vaak een formulier met relevante informatie in te vullen. Op die manier weet het andere bedrijf waar ze mee te maken hebben.

Vervolgens dien je de producten te kiezen die je wil verkopen. Soms verloopt het contact met externe bedrijven online. In dat geval dien je een account  op te zetten met een dropshipper. Vergeet niet om een betaalmethode in te stellen, zoals PayPal of iDeal.

Contact met dropshipping leverancier

Hoe zet je een dropshipping contact op?

Het opzetten van een dropshipping account is vrij eenvoudig. Volg gewoon de stappen die in beeld verschijnen. Als je eenmaal een account hebt is het tijd om jouw producten te promoten en om betalingen van jouw klanten te ontvangen.

Beginnen met adverteren op Google

Hoe begin je met adverteren op Google?

Zodra je jouw website hebt opgezet moet je beginnen met adverteren. Er zijn vele manieren om te adverteren, maar de meest populaire manier is via Google AdWords.

Ook dit werkt vrij simpel. Het enige wat je hoeft te doen is advertenties plaatsen op Google die je koppelt naar jouw site met producten Wanneer iemand klikt op jouw advertentie komen ze op de website terecht en kopen ze hopelijk het product.  Wanneer ze het product kopen, krijg jij betaald.

Hoe komt er verkeer naar jouw website

Hoe zorg je voor verkeer naar jouw website?

Nu heb je een website, een dropshipper en advertenties. Wat heb je nog meer nodig? Nou, er zijn veel dingen die je kunt doen om meer verkeer te trekken naar jouw website.

Goede promotie maakt het verschil tussen een succesvol bedrijf en een mislukking. Neem de tijd om te leren hoe je jouw website effectief kunt promoten.  Schrijf bijvoorbeeld blogs, maak gebruik van fora en artikel directories en doe aan linkbuilding.

Wat zijn de voor- en nadelen van dropshipping?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van dropshipping. Een van de grootste voordelen is dat je geen zorgen te maken over de voorraad of verzendkosten. Je kunt klein beginne met zeer weinig kapitaal, en langzaam groeien. 

Een nadeel is dat je jouw inventaris niet kunt controleren. Het kan zijn dat bepaalde producten niet verkrijgbaar zijn of kapot gaan. Dit is de verantwoordelijkheid van de andere partij, maar toch krijg jij te maken met klachten van klanten.

Onderzoek de concurrentie

Als je op zoek bent naar een manier om wat extra geld te verdienen, dan dropshipping kan het antwoord zijn. Er zijn een heleboel bedrijven die dropshipping diensten aan te bieden. Het is  heel belangrijk om er een te vinden die een goede klantenservice heeft.

Dit helpt jou op de lange termijn. Het is essentieel om een betrouwbaar bedrijf te vinden. Onderzoek daarnaast wat voor producten populair zijn in de markt. Kijk naar concurrenten en onderzoek wat zij aanbieden.  Hoe meer informatie je hebt, hoe gemakkelijker het is om een weloverwogen beslissing te nemen. Wat werkt wel en wat niet? We wensen je veel succes met dropshipping!

Bezoekers krijgen door betaalde advertenties

Verkeer krijgen door betaalde advertentie

Bezoekers komen niet zomaar naar jouw website. Het moet voor een bezoeker interessant zijn. Is het niet interessant? En zijn er veel websites beter dan die van jou? Dan word je niet goed gevonden in de organische zoekresultaten.

Wordt jouw website niet goed gevonden in de zoekresultaten? Dan heeft de site automatisch weinig bezoekers, maar dit kun je oplossen.

Wil je tóch bezoekers krijgen naar de website? Dan kun je betaalt gaan adverteren. Online kun je op verschillende manieren adverteren. Voorbeelden zijn: Google Ads en Facebook Ads. Deze twee manieren van online marketing komen het meest voor.

Bij online marketing betaal je meestal per klik. Klikt er niemand op je advertenties? Dan hoef je niks te betalen! Klikken er veel mensen op de advertentie? Dan krijgt jouw website meer verkeer.

Door meer verkeer te krijgen naar jouw webshop, kun je meer producten verkopen. Let op! Er zitten wel kosten aan online adverteren. Het kan zijn, dat online adverteren geld gaat kosten. Je kunt de CPC (kosten per klik) verlagen door met een SEA-specialist te werken.

Hoeveel geld kun je verdienen met dropshipping?

Met dropshipping kun je duizenden euro’s per maand liggen. Hoeveel je gaat verdienen met dropshipping? Dat ligt helemaal aan jezelf. Lever je goede producten? En kom je afspraken na? Dan kun je een mooie webshop bouwen.

Door een goede dropshipping-webshop te bouwen, kun je een passief inkomen generen. Met een passief inkomen kun je bouwen aan jouw droom leven.

Heb je een dropshipping-webshop? Dan hoef je geen voorraad in te kopen. Je hoeft ook geen pakketten zelf te verzenden. Het voordeel hiervan? Je bent een stuk minder tijd kwijt. Het meeste werk wordt voor je gedaan. Het enige wat je moet doen? Klantenservice bijhouden!

Goede klantenservice is het allerbelangrijkst. Heb je slechte klantenservice? Waarschijnlijk wordt jouw webshop geen succes.

 Goede service en goede levertijden, zijn het allebelangrijkst.

Hoeveel geld heb je nodig om een droppshipping-business te starten?

Een dropshipping webshop kun je starten met enkele tientjes. Wil je een dropshipping webshop laten maken? Dan ben je een stuk duurder uit.

Je kunt het best een dropshipping-webshop zelf maken. Dit is namelijk een stuk goedkoper. Kom je er écht niet uit? Dan kun je bij verschillende bedrijven een webshop laten maken. De kosten hiervan zijn wel redelijk hoog.

Webdesigners beginnen bij een uurtarief van 50 euro exclusief btw. Doe je dit zelf? Dan bespaar deze kosten.

Conclusie

Conclusie – kun je geld verdienen met droppshipping?

Het is zeker mogelijk om geld te verdienen met droppshipping. Je moet het dan wel goed doen. Ga je producten verkopen met een levertijd van twee weken? Weinig mensen gaan dan bestellen. De consument van tegenwoordig, heeft steeds meer eisen.

Dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Een kwalitatief goed product leveren, binnen korte periode, met goede klantenservice. Dat is alles wat de consument wil.

Wil jezelf online geld verdienen? Je kunt dan het best de cursus van Jacko Meijeraard volgen. Jacko is de oprichter van internetsuccesgids. Hij beheert al 10 jaar verschillende succesvolle affiliate marketing websites. Hierdoor heeft hij een enorm vrij leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template