Wat is customer support en waarom is het zo belangrijk

Wat is customer support en waarom is het zo belangrijk?

Wat is customer support en waarom is het zo belangrijk?

Voordat je een bedrijf lanceert, moet je een aantal vragen kunnen beantwoorden. Wat voor customer support wil je bijvoorbeeld aanbieden?

De klantenservice van een bedrijf is namelijk zeer belangrijk. Het zorgt er voor dat eventuele vragen van klanten vakkundig worden beantwoord en is dé plek om problemen op te lossen. Wat maakt customer support nog meer zo belangrijk? Je leest het antwoord in dit artikel

Waarom is customer support belangrijk

Waarom is goede customer support zo belangrijk?

Het is belangrijk dat de customer support problemen snel en vakkundig kan oplossen. Sterker nog: zonder een goede klantenservice heeft een bedrijf eigenlijk geen bestaansrecht. Zonder de juiste hulp loop je het risico om klanten te verliezen.

Hoe voorkom je verlies van klanten door slechte support

Hoe voorkom je het verlies van klanten?

Er zijn verschillende manieren waarop je helaas klanten kunt verliezen. Denk bijvoorbeeld aan een slecht product of het leveren van slechte diensten. Ook slechte klantenondersteuning is voor sommige mensen een reden om niet meer gebruik te maken van jouw bedrijf. Wil je klanten behouden? Besteed dan voldoende aandacht aan het creëren van een goede customer service. Neem ervaren en vriendelijke professionals aan die jouw bedrijf écht goed willen ondersteunen.

Klantenservie costumer suport

Klantenservice is onmisbaar

Misschien denk je: “Ik ben een expert en ik heb geen klantenservice  nodig”. Dat is niet waar. Er zijn veel mensen die experts zijn in wat ze doen, maar de customer support is toch belangrijk. Dat komt omdat er altijd wel iets nieuws opduikt. Bovendien kun jij je op andere zaken richten als de customer support in orde is.

Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen

Goede klantenservice is een van die dingen die je niet echt kunt definiëren. Het is iets dat je gewoon weet wanneer je het ziet. Het zijn de kleine dingen die je doet om je klanten te laten zien dat je om ze geeft en dat je bereid bent om je best te doen om ze te helpen.

Jouw bedrijf kan niet zonder klantenservice

Jouw bedrijf en de klantenservice: alles moet op rolletjes lopen

Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat jouw bedrijf op alle fronten klopt. Zorg voor een goed systeem om aan alle behoeften van jouw klanten te behandelen. Op die manier geef je iedere klant een persoonlijke behandeling. Wanneer je niet beschikt over een systeem, dan zul je alles handmatig moeten bijhouden. Dit kan zeer tijdrovend zijn en zeer moeilijk bij te houden.

Beantwoord de vragen van klanten zo snel mogelijk

Ook is het belangrijk dat je snel antwoord geeft op vragen van jouw klanten. Hoe sneller je hun vragen beantwoordt, hoe groter de kans dat ze bij je terugkomen. Maar daarmee ben je nog niet klaar. Zorg voor een follow-up met jouw klanten nadat je hun vragen hebt beantwoord. Dit is belangrijk omdat het laat zien dat je geeft om wat ze te zeggen hebben.

Beleefd blijven tegen klanten

Blijf netjes en beleefd

Wanneer je vragen van uw klanten beantwoordt, zorg er dan voor dat je op elk van hun zorgen ingaat alsof je met een vriend of vriendin praat. Blijf uiteraard wel beleefd en netjes tegen klanten. Het is kunst om de juiste balans tussen zakelijk en vriendelijk te vinden.  Zorg ervoor dat je beleefd bent tegen jouw klanten. Je bent het misschien niet altijd eens met wat ze te zeggen hebben, maar je moet toch beleefd zijn. Klanten willen het gevoel hebben dat ze met respect worden behandeld. Als onbeleefd tegen ze bent, zullen de volgende keer geen zaken meer met je willen doen.

Wees bereid om te leren

Een goede klantenservice bestaat uit mensen die bereid zijn om te luisteren naar wat je klanten te zeggen hebben. Wees bereid om te leren van  de ervaren van klanten, zodat je producten en diensten kunt verbeteren.

Wat kenmerkt een goede customer support?

Je moet altijd in staat zijn om uitstekende klantenservice te bieden, want je weet nooit wanneer je een nieuwe klant hebt.  Er kunnen zich altijd nieuwe problemen voordoen of vragen worden gesteld die je nog niet eerder hebt gehoord. Een goede customer support weet hoe ze hier mee om moet gaan.

Bouw jouw onderneming op met customer support

Customer support kan nog veel meer voor jouw bedrijf betekenen. Het is zelfs een manier om jouw onderneming op te bouwen. Wanneer je bijvoorbeeld een bepaald product of een bepaalde dienst op de markt brengt, kun je klantenservice gebruiken om mensen uit te leggen wat dat product of die dienst recies doet.

Klantenservice bepaalt het succes van jouw bedrijf

Customerservice: het succes van jouw bedrijf

Goede klantenservice is cruciaal wanneer je wilt groeien met jouw bedrijf. Is de service goed? Dan wordt er vaak positief gepraat over jouw bedrijf. Hierdoor vindt ‘mond op mondreclame’ plaats. Deze manier van reclame werkt erg goed, en het kost niks.

Heb je goede klantenservice? Dan is de kans een stuk groter dat mensen positief over jouw bedrijf praten. Of het nauw gaat om een webshop of een winkel, service blijft het belangrijkst.

Het is niet de bedoeling om de klant wat aan te smeren, maar om de klant écht te helpen. Heb je de klant goed? Dan gaat de klant tevreden naar huis.

Vertrouwen winnen bij klanten is cruciaal

Vertrouwen winnen bij klanten: klantenservice is belangrijk

Bied je een chat functie aan op jouw webshop? Of ben je met jouw fysieke vesteging goed bereikbaar? Dan hebben klanten meer vertrouwen in jouw onderneming. Wat vertrouwen doet? Mensen gaan eerder over tot een aankoop. Als bedrijf zijnde wil je zoveel mogelijk verkopen, klantenservice kan hier een positieve invloed op hebben.

Heb je een webshop? Veel mensen kijken eerst hoe ze het product terug kunnen sturen. Heb je dit niet op je webshop staan? Mensen gaan dan minder snel over tot aankoop.

Service is belangrijk, zowel voor- als na de verkoop. Bied je slechte service aan? Dan zal hier overgepraat worden.

Conclusie

Conclusie: hoe belangrijk is klantenservice

Klantenservice is voor veel bedrijven, voor andere is het onmisbaar. Heb je veel concurrenten? En bieden jullie producten aan voor dezelfde prijs? Dan gaat de klant waarschijnlijk naar het bedrijf met de beste services. 

Door goede service te bieden, kun je als bedrijf meer verkopen. Ook kun je meer geld vragen per product. Dit geldt vooral bij de fysieke winkels. Heb je een webshop? Vaak koopt de klant het goedkoopste product.

Wil je alles weten over online marketing? Dan kun je het best de cursus van de IMU volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template