Hoe-werkt-affiliate-marketing

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing werkt heel simpel. Je sluit je aan bij een affiliate netwerk krijgt een link, die link zet je op je website.

Kopen mensen iets via deze link? Dan krijg je commissie. Hoeveel commissie je krijgt, hangt af van het product.

De commissie die je krijgt, is grotendeels afhankelijk van de winstmarge op het product.

Promoot je producten met een hoge winstmarge? Dan ontvang je ook een hogere commissie.

Producten met een hoge commissie zijn vooral software en onlineproducten. Bij deze software of producten krijg je tot wel 75% commissie.

Beginnen met affiliate marketing wat moet je hebben

Beginnen met affiliate marketing: bij welk netwerk moet ik mij aanmelden?

Er komen steeds meer affiliate netwerken naar Nederland. Welke netwerk geschikt is voor jouw website? Dat ligt aan de niche van jouw website.

Voor het promoten van onlineproducten kun je PayPro en Plug and Pay gebruiken.

Voor het promoten van fysieke producten heb je meer mogelijkheden.

Je kunt jouw website aanmelden voor Daiyscon, Awin, TradeTracker en bol.com.

Ook beginnen veel mensen met Google Ads. Ikzelf doe dit niet, omdat de commissie enorm laag zijn.

Vroeger waren de vergoeding een stuk hoger. Toen kon je met een site met redelijk wat bezoekers, serieus verdienen aan Google Ads. Tegenwoordig kunnen alleen websites met enorm veel bezoekers nog flink cashen met affiliate marketing.

Hoelang-duurt-het-voordat-je-eerste-comissie-verdient-met-affiliate-marketing

Wanneer ontvang ik mijn eerste affiliate marketing?

Je eerste affiliate commissie ontvang je binnen 3 tot 6 maanden. Dit is voor elke website verschillend. Het hangt er vooral van af hoe je ermee bezig bent.

Voor iedereen komt de eerste commissie op een ander moment. Ontvang je de eerste commissie? Dan is dit een magisch gevoel. Je krijgt het gevoel dat je écht wat bereikt hebt. En als je een sale kunt maken, kun je er ook 100 maken.

Uiteindelijk is het opschalen en steeds meer content aan jouw website toevoegen. Loopt je website? Dan kun je beginnen met een nieuwe website. Wil je meerdere websites tegelijk beginnen? Dat raden wij af. Zeker als je nog geen kennis hebt van Google en Zoekmachineoptimalisatie.

In het begin zul je namelijk veel tijd in jouw website stoppen. Maanden zie je gaan resultaat, maar als je jouw eerste commissie ontvangt, weet je dat je op de goede weg bent.

Na-hoeveel-maanden-ga-ik-geld-verdienen-met-affiliate-marketing

Hoeveel berichten moet ik minimaal hebben om bezoekers aan te trekken?

Bezoekers komen niet zomaar naar jouw website. Eerst moet je gevonden worden op Google. Het is belangrijk dat je uitgebreide berichten schrijft, zo is de kans groter, dat je op nummer één komt in Google.

De nummer een positie betekent hoe dan ook verkeer. Met affiliate marketing zijn bezoekers jouw klanten. Jij promoot producten en/of diensten van een ander bedrijf. Kopen ze wat via jouw link? Dan krijg je hier commissie voor.

Wil je beginnen met affiliate marketing? Dan raden wij aan om minimaal 40 blog-berichten te schrijven. Wij houden altijd aan: een blog-bericht moet minimaal 1250 woorden.

Starten wij een nieuw blog? Dan schrijven we 30 blog-berichten van 1250 woorden en 10 berichten van 2500 woorden of meer.

In het begin word je niet snel gevonden. Het duurt dus wel even, voordat jouw website bezoekers krijgt. Het allerbelangrijkst: nooit opgeven. Als je snel opgeeft, is affiliate marketing niet voor jou.

Dit is namelijk écht een verdien model voor de lange termijn. In het begin verdien je weinig, na mate de tijd vordert, ga je steeds meer verdienen.

Met deze manier van internetmarketing kun je zeker een passief inkomen opbouwen. Nu werk je hard aan jouw website, later krijg je er inkomsten uit.

Passief-inkomen

Passief inkomen opbouwen met affiliate marketing: is dat mogelijk?

Het verdienen van een passief inkomen is zeker mogelijk met affiliate marketing. Het is hierbij wel belangrijk in welke niche je website actief is. Heb je een website over telefoons? Dan is het lastig om een passief inkomen op te bouwen.

Elk jaar komen er namelijk enorm veel nieuwe telefoons. Hierdoor neemt het zoekvolume van oude telefoons af.

Als je passief inkomen wil verdienen, moet je schrijven over onderwerp waar veel zoekverkeer naar blijft. Je schrijft dus niet over producten die regelmatig vernieuwd worden.

Schrijf bijvoorbeeld over “wat is de ideale visgraat vloer.” Een visgraat vloer is nu wel helemaal in, maar dan kan nog wel even zo blijven.

Je kunt bijvoorbeeld een top 10 maken van de beste vloeren. Vloeren zullen mensen altijd nodig hebben, er wordt dus altijd na gezocht.

Als je blog-berichten schrijft over het juiste onderwerp, kun je een passief inkomen verdienen met affiliate marketing.

Hier moet je vooraf wel goed over nadenken.

Passief-inkomen-opbouwen-met-affiliate-marketing

In welke niche krijg ik het meest commissie?

Je krijgt de meeste commissie in niches waar de winstmarge hoog is op hetgeen wat zij aanbieden. Ga je software promoten? Dan krijg je waarschijnlijk een goede commissie. Op Software zit namelijk een goede marge.

Hierdoor kunnen ze hun affiliate een beter vergoeding geven. Nemen mensen software af? Dan krijg je hier meestal doorlopende commissie voor.

Je krijgt net zolang commissie, als de aangebrachte klant, klant bij hen blijft. Sommige mensen blijven jaren klant, dan kun je een mooi passief inkomen opbouwen.

Je krijgt ook veel commissie op onlineproducten en diensten. Een voorbeeld hiervan is videotrainingen.

Je vindt de producten en trainingen met de hoogste commissie op Paypro en Plug and Pay. De commissies lopen op tot wel 75% van de verkoopprijs.

Word je affiliate van bol.com? Dan zijn de commissie een stuk lager. Op deze producten zit ook veel minder marge. Koopt iemand via jouw link een computer? Dan krijg je hier 3.5% commissie voor. Dit lijkt weinig, maar kan toch aantikken. Over een computer van 1000 euro is dit toch 35 euro.

En veel computers zijn nog een stuk duurder dan 1000 euro. Het conversiepercentage is hoger als je producten gaan promoten op bol.com.

Bijna iedereen in Nederland bestelt wel is wat op deze website. Het is een betrouwbare website, en over het algemeen komen ze hun beloftes na.

Iedereen kent ze ook, iedereen bestelt er wat, daardoor krijg je ook commissie op producten die je niet eens promoot.

Uiteindelijk krijg je op alle producten commissie die de klant koopt

Hoe begin ik een affiliate website

Hoe begin ik met affiliate marketing?

Het beginnen met affiliate marketing is erg simpel. Je moet alleen een domeinnaam en hosting kopen. Dit kun je het best doen bij Argeweb. De hosting is snel, het is een Nederlands bedrijf en wij hebben er nog nooit problemen mee gehad.

Kortom: heb je hosting nodig? Kies dan voor Argeweb. Dit bedrijf heeft hosting speciaal voor WordPress websites. Ideaal dus om jouw WordPress website mee op te bouwen.

Heb je al een website? Dan kun jij je aanmelden bij verschillende netwerken. Door je aan te melden bij deze links, ontvang je links. Dit zijn jouw affiliate links. Kopen mensen wat via deze link? Dan krijg je commissie.

Blijf artikelen toevoegen, zodat je steeds hoger komt in Google. Hou voor blog-berichten minimaal 1250 woorden. 1250 woorden, dat klinkt veel? Dat is het oog. Maar om te scoren in Google moet jouw bericht zo uitgebreid mogelijk

Hoe meer informatie, hoe groter de kans is, dat jouw website gevonden wordt.

Conclusie wat is affiliate marketing

Conclusie

Het is mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing. Er zijn zelfs mensen die ervan leven. Wil je leven van affiliate marketing? Dan zal je veel doorzettingsvermogen moet hebben.

In het begin is het namelijk niet makkelijk. Je krijgt maandenlang geen commissie, maar je steekt er wel elke dag tijd in. Dit is natuurlijk niet erg motiverend, maar heb je eenmaal de eerste commissie verdient?

Dan wordt het alleen nog maar beter. Als je wil starten met een online business, kan ik de cursus van Robert van succesvoorhetoprapen zeker aanraden.

Dit is geen gelul om snel rijk te worden, maar een cursus, om een bedrijf over de lange termijn opbouwen.

Robert verdient zelf 20.000 euro per maand door affiliate marketing. Dit heeft hij bereikt door zich 5 jaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template