Leren-DayTraden

Hoe kun je leren DayTraden?

Hoe kun je leren DayTraden?

E;en van de meest voorkomende handelsmethodes is daytraden. In dit artikel leggen wij je precies uit wat daytraden is en hoe je er succesvol in kunt worden. Je kunt leren Tradnen, door verschillende cursussen te volgen.

Beginnen met traden

Daytraden voor beginners

Daytraden voor beginners? Iedere daytrader moet ergens beginnen. Maar, hoe voorkom je dat je als beginner geld verliest? Het is belangrijk om je inleg niet als een investering te beschouwen maar als een aankoop.

Stel je voor dat je veel geld in de account van je broker stort, maar dit bedrag helemaal kwijtraakt. Zoals je geld uitgeeft aan een patatje oorlog, het geld is weg nadat het patatje op is.

Het is dus geen gewone investering, maar meer een aankoop. In veel gevallen verdien je geld, maar de kans dat je al je geld kwijt raakt, is altijd aanwezig.

Leg daarom nooit meer geld in dan je echt kan missen. Er zijn mensen die een tweede hypotheek afsluiten om te kunnen daytraden.

Doe dit niet, besteed nooit meer geld dan je kan missen. Leg je wel meer geld in dan je kan missen, dan zal dit de manier waarop je handelt beïnvloeden.

Angst neemt het dan vaak over, waardoor je je niet goed kan concentreren en fouten gaat maken. Het is erg belangrijk om rustig en geconcentreerd te kunnen handelen. Stel je voordat je geld inlegt voor, hoe zou het zijn als je daar geen cent van terugziet?

Pas als je hebt vastgesteld wat het bedrag is dat je kan missen, kan je beginnen met traden.
Als je de inleg in de account van je broker beneden een zekere grens zakt, sluit je broker je account af. Dit heet de margin call. Als dit gebeurt, moet je geld bijstorten.

Pas daarna kan je weer traden. Waar voor jou de grens ligt, hangt helemaal af van het bedrag dat je echt kunt missen. Je kan bij de meeste brokers altijd meer geld inleggen. Als dit niet kan, openen mensen een account bij een andere broker. Maar, hoe slim is dit? Als je je inleg kwijt bent, is het verre van handig om meer geld in te leggen. Tenzij je het je kunt veroorloven.

 Daytraden strategisch

Een daytraden strategie is de triangle breakout. Bij de triangle breakout strategie wordt de prijs van een crypto samenvoegt in een driehoek.

Breekt de crypto uit de driehoek, dan neemt de volatiliteit in de meeste gevallen toe, waarop de prijs in de richting van de uitbraak voortzet.

Handel je op iedere triangle trade die je waarneemt, dan zul je geld verliezen. Het is handig om op verschillende bevestigingspunten te letten, die je enige zekerheid geven dat er echt een breakout zal plaatsvinden. De winratio van een breakout is interessant als de bovenste lijn van die driehoek wordt doorbroken.

Een andere daytrading strategie is bull flag breakout. De bull flag breakout is het prijspatroon op een grafiek die wat lijkt op een paal met een vlag.

Deze paal is het resultaat van een opwaartse stijging. De vlag is het gevolg van een zekere periode van consolidatie, een vlakke prijsbeweging. Wat het belangrijkste is van een bull flag, er moet een opgaande trend zijn. Zonder een duidelijke opgaande trend is het zeker niet raadzaam om de bull flag strategie te gebruiken.

Een andere, veel gebruikte daytrading strategie is genaamd high of day breakout. Bij deze strategie gaat het om het hoogst bereikte punt van de dag. Als het hoogste punt van de dag wordt bereikt, is het zeer goed mogelijk dat er een opwaartse beweging zal komen, waarbij een nog hogere beweging kan plaatshebben.

Ga niet in op een enkele high of day break. Het is belangrijk om te kijken of een crypto in een uptrend zit.

belangrijkste-markt-om-te-leren-DayTraden

Belangrijkste markten voor daytrading

Daytraden in crypto is enorm gestegen in populariteit. Er zijn vele manieren om te daytraden, maar bij het handelen in crypto, is er een groot verschil.

De crypto markt sluit nooit, het is mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen per week te handelen.

Aandelenmarkten werken anders, deze sluiten op een gegeven moment, waarna het niet meer mogelijk is om te handelen. Het is dus mogelijk om dag en nacht in crypto te handelen.

Het is raadzaam om op vaste tijden te handelen, zodat je je goed kan concentreren en geen overhaaste beslissingen neemt.

Daytrading-Masterclass

Daytraden cursus

Voordat je begint met daytraden moet je een bepaald kennisniveau hebben om te voorkomen dat je je inleg verliest.

Er zijn verschillende manieren om te leren daytraden. Zo kan je online veel informatie vinden, je kan YouTube video’s bekijken van succesvolle daytraders die hun ervaringen delen.

Maar, er zijn ook websites zoals Udemy, waar je kant en klare videocursussen kunt kopen.

Door je eerst te verdiepen in daytraden leer je precies waar je op moet letten om succesvol te handelen.

Er zijn op het internet vele cursussen te vinden waardoor je kan leren daytraden.

Het is zeer raadzaam om je eerst goed te verdiepen in daytraden voordat je begint met traden.

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je alle kennis hebt om een fantastische daytrader te worden.

Verschillende platformen voor daytrading

Er zijn verschillende grote platformen waar je kan daytraden. De bekendste zijn Bitvavo, Binance en Huobi. In Nederland zijn er ook enkele platformen, waarvan BLOX het meest bekend is.

Bitvavo is erg geschikt voor beginners, dit crypto platform is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Het is op Bitvavo mogelijk om in meer dan 100 cryptocurrencies te handelen.

Het is mogelijk om te betalen via iDeal. En Bitvavo heeft een erg makkelijke app uitgebracht waardoor je makkelijk kan handelen op een smartphone of tablet.

Binance is de grootste exchange ter wereld. Ze beschikken over de meeste soorten cryptocurrencies. Binance beschikt ook over veruit de meeste opties, zoals leverage trading en Bitcoin futures.

Professionele daytraders maken massaal gebruik van Binance, maar voor een beginner is het aantal opties dat Binance aanbiedt te overweldigend. Het is mogelijk om een daytrading cursus voor Binance te volgen, op websites zoals Udemy is er een groot aanbod te vinden. 

Huobi is al sinds 2013 actief en richt zich met name op de Aziatische markt. Deze exchange heeft pasgeleden enkele grote veranderingen doorgevoerd. Huobi biedt nieuwe leden vaak een interessante welkomstbonus aan.

BLOX is een Nederlands platform, waarop je op doodsimpele wijze allerlei soorten cryptocurrencies kan kopen. Dit is de meest simpele en toegankelijke manier om te daytraden. BLOX is de beste manier om te leren daytraden, zonder dat je een cursus daytraden hoeft te volgen.

Dankzij de handige app van BLOX is het mogelijk om binnen een paar seconden cryptocurrencies te kopen en te verkopen. BLOX rekent wel een relatief hoge commissie voor het kopen en verkopen van crypto, 1% per aankoop of verkoop.

Conclusie-Leren-DayTraden

Conclusie – zelf beginnen met DayTraden

Het beginnen met DayTraden kan lastig zijn. Je bent dan meestal nog ervaren, en weet niet precies wat je kunt doen.

Om meer ervaring op te doen, kun je het best een online cursus volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template