Tips voor een nieuwe website

Handige tips voor het maken van een nieuwe website

Handige tips voor het maken van een nieuwe website

Een website is een zeer belangrijk onderdeel van de marketingstrategie van jouw bedrijf. Het is immers het eerste wat potentiële klanten zullen zien en bepaalt deels het succes van jouw onderneming. Bij deze een aantal handige tips voor het maken van een nieuwe website.

Hoe-begin-je-een-nieuwe-website

Hoe begin je met een nieuwe website?

Het kan best lastig zijn om met een website te beginnen omdat er zo veel dingen zijn om rekening mee te houden bij het opstarten. In dit artikel vind je een aantal handige tips die jou op weg helpen.

Tips-voor-het-maken-van-een-nieuwe-website

Tip 1: Denk na het over type website

Beslis ten eerste wat voor soort website je wilt hebben. Waar moet het over gaan? Bedenk goed of je een op inhoud gebaseerde website wilt hebben of een meer traditionele website. Het voordeel van een op inhoud gebaseerde website is dat deze gemakkelijker bij te werken is. Dit is vooral handig als je informatie over een onderwerp wil delen waar veel nieuws over is, zoals cryptocurrencies.

Eenvoudig of complexe website

Bedenk of een eenvoudige website wilt of toch liever een complexer exemplaar. Een eenvoudige website zal niet te veel informatie bevatten en is makkelijker te updaten. Hij ziet er echter misschien niet zo professioneel uit als een complexe website.

Tip 2: Bedenk of je gebruik wil maken van een hosting service

Beslis of gebruik wilt maken van een hosting service. Als je ervoor kiest om een hosting service te gebruiken, moet je weten hoe je de nameservers en DNS servers moet wijzigen. Dit is niet zo moeilijk als het klinkt, maar vergt wel onderzoek.

Tip 3: Kies tussen HTML of CMS

Beslis of je pagina’s in HTML opgeladen moet worden of dat je liever een online CMS (content management systeem) gebruikt, zoals Wix of WordPress. HTML is voor ervaren website bouwers terwijl een CMS simpeler te hanteren, maar vaak vastomlijnder is. En bedenk ook of mensen commentaar mogen geven op jouw website.

Website-optimaliseren-voor-de-zoekmachine

Tip 4: Maak je website zoekmachine vriendelijk

Het is belangrijk dat een website zoekmachine vriendelijk is. Wil je graag dat de website geïndexeerd wordt door zoekmachines?

Dan zoekwoorden moeten gebruiken in de paginatitels en in artikelen op de hele website. Ook moet de site unieke inhoud hebben en geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.

Tip 5: Bedenk wat je met jouw bezoekers wil doen

Bedenk of je wilt dat bezoekers hun emailadres achterlaten of niet. Is het antwoord ja, dan moet je een formulier toevoegen op de site. 

Op die manier kun je bijvoorbeeld een nieuwsbrief creëren waarmee je jouw bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van de nieuwe site. Wil je graag dat mensen reacties achterlaten? Plaats dan een reactie formulier, die je vaak kunt downloaden als plugin.

Succesvolle-website

Succesvolle website opzetten

Allereerst is het belangrijk om marktonderzoek te doen. Wie zijn je potentiële bezoekers, wie zijn je concurrenten, ga je misschien iets verkopen?

Als je marktonderzoek hebt gedaan, is het tijd om na te denken over een goede domeinnaam. Kies je voor een keyword domeinnaam?

Dan wil je dat de belangrijkste zoekterm, waarop je website in de toekomst wordt gevonden, vooraan de domeinnaam staat.

Gaat de website over beleggen? Maak er dan bijvoorbeeld belegingsadvies.nl van.

Veel goede zoekterm domeinnamen zijn al bezet, mogelijk moet je wat betalen om een goede zoekterm domeinnaam in handen te krijgen. Er is een alternatief, een brand domeinnaam.

Dit kan je eigen naam zijn of zomaar een leuk woord. In een brand domeinnaam zit meestal geen keyword. Als je hebt gekozen voor een zoekterm- of branddomeinnaam, kan je deze registeren.

Maar, registreer niet zomaar een domeinnaam. Zoek eerst een webhostingbedrijf op die precies bij je behoeftes past. Bij die host moet je naast de domeinnaam ook hostingruimte huren. Dit kan al vanaf 15 euro per maand.

WordPress-of-phoenix

WordPress website of toch niet?

De meeste websites die je online tegenkomt, zijn gemaakt met WordPress. WordPress is gratis software, waarmee iedereen een website kan beheren.

Tegenwoordig is de installatie vrij simpel. WordPress is uit te breiden met talloze plugins en ook visueel kan je de website enorm veranderen door een ander thema te installeren.

Als je een webwinkel wilt opzetten kan dat ook met WordPress, dankzij de Woocommerce plugin. Maar, sommige mensen vinden Woocommerce niet prettig werken.

Zij kiezen voor een ander soort systeem dan WordPress, zoals Magento. Magento is speciaal gemaakt om webwinkels op te zetten, maar is wat duurder, omdat men moet betalen voor de meeste extensies.

Succesvolle website opzetten? Let op de structuur!

Als je een website begint, dan is het raadzaam om eerst goed na te denken over de sitestructuur.

Welke hoofdcategorieën krijgt je website? Welke subcategorieën? Probeer het zo overzichtelijk mogelijk te houden, zodat bezoekers niet verdwalen.

Ook met betrekking tot zoekmachine optimalisatie is de sitestructuur erg belangrijk. Google hecht veel waarde aan een nette website, waarin zoektermen zijn verwerkt in de categorieën.

Geld verdienen met je website?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met een website. Veel mensen kiezen voor affiliate marketing. Bij affiliate marketing heb je bijvoorbeeld een website over sportschoenen.

Je hebt een lange tekst met veel uitleg over een nieuw model Nike sportschoenen. Als je de webpagina zo optimaliseert, dat mensen op je website binnenkomen nadat ze hebben gezocht naar ‘nieuwe Nikes kopen’ dan valt er geld te verdienen.

Je kan dan adverteren voor bedrijven die de nieuwste Nikes verkopen. Door banners en links op te nemen in het artikel, klikken mensen door. En, als ze dan de nieuwste Nikes, of iets heel anders kopen op de website van de adverteerder, dan krijg je commissie.

Deze commissie kan enorm verschillen. Voor tastbare producten krijg je meestal niet meer dan 10% commissie. Als je voor een dienst of digitaal product adverteert, dan kan je zomaar 50% commissie ontvangen over een enkele verkoop.

Lees ook: hoe werkt affiliate marketing

Succesvolle website? Benut sociale media

Het is altijd raadzaam om sociale media te gebruiken. Door nieuwe artikelen en producten te delen via Facebook, Twitter en Instagram, kan je veel meer mensen bereiken.

Zeker als je ervoor kiest om gericht te gaan adverteren via sociale media. Bij Facebook kan je betalen om ervoor te zorgen dat je meer volgers krijgt, of dat een bepaald bericht meer geliked en gedeeld wordt. Dit zorgt er meestal voor dat je meer bezoekers op je website krijgt.

Conclusie

Conclusie

Met het opzetten van een website kun je serieus geld verdienen. Wil je geld verdienen met een website? Dan moet je zeker geduld hebben.

Je verdient het eerste jaar meestal weinig met je website, daarna wordt het steeds meer.

Heb je een affiliate website? Dan is dit zeker zo. De eerste commissie ontvang je meestal naar een paar maanden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template