Handige manieren om geld te verdienen met jouw blog

Handige tips om geld te verdienen met jouw blog

Handige tips om geld te verdienen met jouw blog

Overweeg je een bedrijf op te richten of ben je al naar de Kamer van Koophandel geweest? Dan heb je waarschijnlijk al besloten dat bloggen een geweldige manier is om jouw boodschap uit te dragen. Maar hoe verdien je geld met een blog? In dit artikel vind je 5 handige tips.

Blog bedrijven promoten

Waarom is een blog een goede manier om jouw bedrijf te promoten?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: een blog is een uitstekende manier om jouw bedrijf online te promoten.

Het stelt jou namelijk in staat om een relatie op te bouwen met klanten.

Tevens is het een geweldig platform van waaruit je jouw producten en diensten op de markt kunt brengen.

Waar moet je op letten bij het schrijven van een blog?

Het schrijven van een blog is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn veel zaken om rekening om mee te houden voordat je er zelfs maar aan begint.

Ten eerste moet je beslissen wat voor soort blog je wilt schrijven. Dit kan alles zijn: van een eenvoudige persoonlijke blog tot een zeer technische blog over een specifiek onderwerp. De keuze is helemaal aan jou. Schrijf altijd over iets waar je echt affiniteit mee hebt.

Tips voor bloggers

Tip 1: Creëer een blog voor een breed publiek

Wil je graag online geld verdienen? Creëer dan een blog dat interessant is voor een grote groep mensen. Populaire blog onderwerpen zijn bijvoorbeeld gezondheid en financiën. Maak een blog die mensen echt graag willen bezoeken en eentje die ervoor zorgt dat ze terug blijven komen voor meer informatie.

Tip 2: Schrijf een blog met nuttige en relevante informatie

Er zijn twee manieren waarop je een interessante en relevante blog kunt maken. Kies ten eerste voor een bepaald thema met nuttige informatie. Bezoekers moeten er echt iets aan hebben. Kies ten tweede onderwerp kiezen waar je verstand van hebt en schrijf er met passie over.

Tip 3: Creëer iets waar mensen echt iets aan hebben

Wat je ook doet, onthoud dat je mensen iets moet geven waar ze iets mee kunnen. Als je een blog hebt over hoe je een auto onderdeel moet repareren terwijl je alleen links plaatst naar andere websites die auto’s verkopen, dan maak je echt geen verkopen.

Tip 4: Zorg voor de juiste balans tussen informatie en amusement

Zorg er voor dat jouw blog staat vol met nuttige informatie en dat het is geschreven op een zodanige wijze dat mensen het graag willen lezen. De beste blogs zijn die met een goede balans tussen informatieve inhoud en amusement, dit laatste bijvoorbeeld in de vorm van leuke foto’s en video’s.

Tip 5: Gebruik relevante trefwoorden

Zodra je hebt besloten om over een bepaald onderwerp te schrijven,  moet je uitvinden of er relevante trefwoorden zijn om te gebruiken. Dit zijn woorden die mensen intypen in zoekmachines wanneer ze op zoek zijn naar informatie over een bepaald onderwerp.

Trefwoorden

Hoe vind je goede trefwoorden?

Het is belangrijk dat deze trefwoorden correct worden gebruikt.

De beste manier om dit te doen is door gebruik te maken van keyword tools die online beschikbaar zijn.

Google Keyword Planner is wat dat betreft erg populair. Zodra je een aantal trefwoorden hebt gevonden waarvan jij denkt dat ze geschikt zijn, kun je ze aan jouw blog toevoegen.

Hoe verdien je geld met je blog?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen aan een blog. Het kan echter best ingewikkeld zijn om te bepalen welke voor jou het beste werkt. Bij deze een kort overzicht van de mogelijkheden:

  • Advertentieruimte verkopen: Wanneer je advertentieruimte op jouw blog wilt verkopen, dien je een opt-in formulier aan te maken. Dit houdt in dat wanneer iemand jouw blog bezoekt, hij of zij een e-mailadres in moet voeren om geen advertenties meer te zien.

 

  • Creëer producten: Een andere interessante optie is om producten te maken op basis van het onderwerp van jouw blog. Zo kun je boeken, podcasts en e-boeken maken en verkopen. Maak een interessant product dat mensen écht willen kopen. Creëer een verkooppagina en leid zoveel mogelijk verkeer en naar toe.

 

  • Kies voor affiliate marketing: Je kunt ook producten van andere mensen verkopen, zoals affiliate producten. Geef deze producten eveneens een plekje op een verkooppagina.

Hoe verkoop je producten?

Het verkopen van eigen producten is niet altijd gemakkelijk, maar het kan zeker winstgevend zijn. Je moet een soort winkelwagensysteem maken, zodat mensen jouw producten eenvoudig kunnen kopen. Bied verschillende betaalmethoden aan, zoals PayPal, iDeal en een bankoverschrijving,.

Hoe meer verkopen, hoe meer inkomsten

Hoe meer mensen jouw site bezoeken, hoe gemakkelijker het zal zijn om producten te verkopen. En hoe meer producten je verkoopt, hoe meer geld je verdient. Dit is slechts een van de vele manieren waarop je geld kunt verdienen met een blog. Er zijn er nog veel meer. Kies hoe dan ook altijd een methode die voor jou werkt. Dan komt het helemaal goed!

Affiliate-marketing-de-manier-om-geld-te-verdienen-met-een-blog

Affiliate marketing: de manier om alles uit jouw blog te halen

Affiliate marketing is de manier om geld met jouw blog te verdienen. Bij affiliate marketing promoot je producten van andere bedrijven. Kopen mensen producten via jouw link?

Dan krijg je hier commissie over. Commissie is een deel van de omzet die door jou gegenereerd is.

Hoeveel procent commissie je krijgt? Dat is enorm verschillend. Promoot je producten waar een hoge winstmarge op zit?

Dan krijg je vaak een hoge commissie. Promoot je fysieke producten? Meestal is de commissie dan een stuk lager.

Op onlineproducten zit veel meer marge.  Het product wordt één keer gemaakt, dit product kan altijd verkocht worden.

Je hebt per verkoop, dus niet meer kosten. Dit is één van de redenen dat op onlineproducten een hoge commissie zit.

Door affiliate marketing toe te passen op jouw blog, kun je een passief inkomen generen. Het kan een goed verdienmodel zijn.

Display banners

Display banners zijn de banners die getoond worden tussen de content. Een voorbeeld van een  partij die deze advertenties aanbiedt, is Google AdSense.

Vroeger was Google AdSense een prima verdienmodel, vandaag de dag, niet meer.

De vergoeding die je krijgt, per klik, is zo goed als niks. Er zijn tijden geweest dat je met 50.000 bezoekers per maand méér dan 2000 euro kon verdienen.

En wat je nu verdient met 50.000 bezoekers? 200 euro, misschien iets meer, in niche waar weinig geld in omgaat misschien nog wel minder.

Een goed alternatief voor Google Adsense is Ezoic. Dit is een partij dat display banners en andere onlineadvertenties aanbiedt.

De verdiensten zijn vaak hoger, dan bij Google Adsense. Blogs worden vaak gemaakt met WordPress. Dit CMS raden wij zeker aan!

Conclusie: kun je geld verdienen met een blog?

Het is zeker mogelijk om geld te verdienen met bloggen. Wil je geld verdienen met je blog? Dan is het belangrijk om display advertenties en affiliate marketing links toe te voegen. Je kunt ook nog geld verdienen met het verkopen vast gastblogs.

Gastblogs zijn blogs die geschreven worden door andere mensen. Deze linken naar hun eigen website, hierdoor kun je hoger komen in Google.

Wil je zelf leren bloggen? En wil je een passief inkomen opbouwen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Education Template